O experiență cât o mie de cuvinte

Dear journey,

Today was the first day of rest of my life.

Știu. A trecut mai bine de o lună de când te-am abandonat în valiza de sub pat, însă, astăzi, aici și acum îți voi spune tot! Despre cum America m-a așteptat cu brațele deschise, despre emoții, prieteni, oameni și tradiții. Nu m-aș fi gândit că o astfel de experiență m-ar putea schimba atât de mult, in so many ways. Recunosc am avut așteptări de la mine, de la ceea ce avea să mă aștepte, însă știi vorba aia, viața bate filmul, în cazul ăsta o călătorie schimbă viziunea asupra…asupra a tot, a lumii în general, a realității să spun așa.

Pe vremea când eram încă în țară, înainte de porni demersurile acestul nou drum, credeam că a merge cu Work and Travel e așa, o fiță, să zici și tu că ai fost în America, înțelegi ce spun, nu? În mintea mea lucrurile erau clare, dai o căruță de bani pe taxe, drum și ce-ți mai trebuie și cu cât rămâi după? Până la urmă te duci faci un ban în plus, pe lângă acel american dream la care cu toții visează, însă de unde timp de vis american când ar trebui să te împarți între 2-3 part-time job-uri ca să spui că rămâi și tu cu ceva!?

După cum îți spuneam, a fost o idee care a trecut fugitiv pe lângă mine netrezind vreun interes. Cel puțin pentru moment. Și cum fiecare poveste are nevoie de acel ”punct culminant”, la mine acesta s-a numit CND Management Solution sau mai pe înțelesul tuturor Work and travel vacanțe speciale. Bun. Dar probabil acum ești în ceață și debusolat, cum am dat eu de ei dacă nu mă interesa programul, nu? Păi e simplu, pentru o prietenă. M-a convins să aflu mai multe despre această oportunitate, pentru ea cică ( de fapt, ea știind clar că mă va fascina ideea și voi spune da, căci ăsta era și scopul ei în fapt) și uite-așa am ajuns eu să aflu că nici costurile nu sunt chiar așa cum credeam, căci puteam beneficia de programul de finanțare de la BRD, prin creditul Work and travel, de asemenea de permisul de muncă avea să se ocupe chiar cei de la CND Turism Vacanțe Speciale. Acum lucrurile chiar sunau bine. Pe bune acum, cine nu-și dorește să trăiască visul american!? Eu sigur mi-l doream, însă păreau un țel prea sus de atins pentru mine, o simplă studentă în anul unu care și așa are destule pe cap cu examene, proiecte și alte cele. Se pare că lucrurile au luat o întorsătură total neașteptată, însă 100% benefică pentru mine și sufletul meu.

Cred că deja te-ai săturat să tot umplu pagini cu cerneală vorbind despre detalii mai mult tehnice. Probabil aștepți și tu ceva acțiune că doar nu m-ai mai simțit cerneala de mai bine de-o lună, nu? Hai că n-o mai lungesc și trec la partea care contează cu adevărat. Poate sună a clișeu, dar a fi înafara granițelor țării, cu atât mai mult pe un alt continent te schimbă radical, îți schimbă sistemul de valori, până și felul tău de a fi e influențat, sincer o zic!

Avionul. Ei bine, asta chiar a fost o noutate pentru mine, căci știi, eu nici măcar nu trecusem granițele țării, apăi să încep această experiență cu un drum atââât de luuung!? Am fost panicată, speriată rău chiar, însă după au trecut emoțiile de început parcă totul a devenit senin și clar, filmele vizionate alături de prietena mea, știi tu, cea care m-a ”corupt”, și muzica ascultată la maxim în căști a făcut drumul mult mai ușor de digerat.

Ajunse acolo, după ce ne-am acomodat cu fusul orar, job-ul, impedimentele legate de limbă și alte chestiuni ”organizatorice”, am descoperit cu adevărat ceea ce înseamnă America. O explozie de culoare oriunde te uitai, acolo nu contează că ești alb, negru, gras, slab, hipster sau rocker, acolo nimeni nu te judecă, ești liber să fii tu, probabil de aceea au și ei această mentalitate.

Am descoperit o mulțime de oameni frumoși și generoși, ceea ce m-a surprins a fost această degajare cu care te tratează, deși ajungi să-i cunoști de 10 minute, nu știu cum termini discuția prin a-ți face planuri împreună cu ei, cei ce abia i-ai cunoscut despre escapada din weekend și cum vor să îți arate cele mai tari locuri pe care trebuie să le vezi!

A trecut abia o lună de când sunt aici, însă alte 3 mă așteaptă cu noi provocări pe care abia le aștept!  Niciodată nu am avut atâta entuziasm în mine cum am acum. Am reușit să vizităm New York-ul până acum, atâta viață zace-n acest oraș, n-ai idee, parcă s-a jucat un copil cu toate culorile pământului și le-a pus acolo, cred că e cea mai bună descriere pe care aș putea să ți-o ofer. Am vizitat Top Of The Rock, uimitor a fost, să vezi lumea cât este de mică de fapt te face să-ți pui multe întrebări și să te simți altfel, să faci lucruri care să conteze cu adevărat dacă mă înțelegi. Dacă tot am fost în NYC nu puteam rata Times Square-ul care te impresionează prin tot. Acolo chiar că te pierzi în mulțime și parcă simți așa o eliberare aparte, parcă totul e posibil și poți face orice acolo fără a fi judecat.Cam atât am reușit până acum, însă astea sunt așa, best of the best, am planificat o vizita la The Great Canyon și poate reușim să mergem și la Miami că tot ne-au promis niște prieteni, ți-am spus, lumea e altfel aici!

Dragă jurnalule, închei prin a-ți spune că MC-ul de aici nici nu se compară cu cel românesc! Glumesc desigur, într-adevăr, nu se compară, însă vreau să închei altfel, prin a-ți spune că mă simt bine, mă simt liberă și job-urile chiar îmi lasă spațiu pentru a mă distra. By the way, abia aștept concertul de săptămâna viitoare al Rihannei!

P.S Promit să-ți mai scriu și să știi că nu te-am uitat! Ești mereu aici, împreună cu toate amintirile și emoțiile mele!

Acest articol a fost scris pentru proba a 11-a din cadrul competiției SuperBlog 2014.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s