Secretul Sofiei

resampled-Fashionista2400_6_400x400

Sofia e genul de persoană căreia îi place să fie în tendințe cu tot ceea ce e nou. În special în ceea ce privește moda. Preferă să renunțe la masa de prânz pentru a reuși să pună un ban deoparte pentru acea geantă la care visează noapte de noapte. Am uitat să menționez, Sofia e elevă, în a doișpea. Își vede viitorul într-un micuț atelier de design vestimentar vânzându-și operele în cele mai chic boutique-uri.

Cred că v-ați dat deja seama că îi place luxul, deși nu și-l permite încă, visează la el și face tot ce-i stă în putință pentru a-și duce planurile la bun sfârșit. E genul de tipă pe care cum o vezi intrând în cafenea te izbește cu aerul de superioritate și hainele ce par a fi coborâte direct de pe podiumurile marilor case de modă, însă puțini știu că înafară câtorva piese basic, ea-și creează hainele singură sau le modifică pe cele găsite în sh-uri, căci consideră că e cool să porți o parte din istoria fostei posesoare cu fiecare piesă modificată, plus că, acolo găsește adevărate comori!

Deși pare o persoană excentrică și cu nasul pe sus, muncește din greu pentru a-și atinge obiectivele și rar se întâmplă să dea chix în vreun lucru ce-l începe, însă toată această încredere în ea și această armură de cristale ce-o afișează nu e chiar atât de indestructibilă, ea obișnuind, măcar o dată pe lună, să se refugieze în oaza ei de liniște pentru a se încărca ci energie pozitivă și găsind inspirație pentru următoarele creații vestimentare.

vila-alpin-straja

Undeva în inima Meridionalilor își găsește liniștea. La vila Alpin Straja mai exact, căci a cultivat pasiunea pentru acest loc de la parinți, care obișnuiau s-o ducă adesea aici pentru a se bucura de natură și peisaje de vis astfel, învățând-o că omul trebuie să fie în permanență în comuniune cu natura și nu trebuie să se lase lăsat pradă  tehnologiei.E drept, acum obișnuiește să meargă singură pentru a-si limpezi gândurile. Iubește priveliștea ce-o are din cameră asupra munților Retezat și plimbările lungi pe cărările de munte.

varf

Pe vremuri, stațiunea avea un aer mai rustic, însă vila Alpin a rămas acolo trecând granițele timpului, chiar modernizându-se pe-alocuri. E drept, pe lângă ședințele de încărcare energetică făcute pe vărful Straja, unde se găsesc canale energetice de-o importanță deosibită datorită legăturii lor cu celelalte piramide energetice din toate colțurile lumii, își mai dorește din când în când și puțină acțiune, puțină aventură. Și cu nu tot anu-i iarnă pentru a schia în voie cum obișnuiește să facă în perioada anotimpului rece pentru a elimina energia negativă dată de ”hateri”, parcul de aventură Straja a venit ca o gură de aer proaspăt, aici bucurându-se de adrenalină pură indiferent de activitatea pe care alegea s-o facă. Toate erau fun!

DSCF2441

Avantajul acestui parc este că o obliga pe Sofia să-și depășească limitele, trecând de la agonie la extaz cu fiecare experiență parcursă. Majoritatea s-ar putea gândi că este doar un parc destinat copiilor, însă lucrurile nu stau chiar așa, acesta având activități pentru toate vârstele și gusturile fiecăruia, unde mai pui că și prețurile sunt mici,intrarea pentru copii fiind de 10 lei, pentru adulți de 15 lei, iar pentru grupuri se percepe o taxă de numai 5 lei de persoană. Sofia nu putea fi decât încântată de aceste prețuri, râmânându-i ceva bănuți pentru o fustă ce-avea s-o reinventeze într-o operă de artă, dar asta-i altă poveste.

Nu am să vă mint, cum nici Sofia nu a făcut-o. Așteptările ei nu au fost mari, crezând că va găsi ceva poduri suspendate pentru copii, căteva leagăne și cam atât, însă realitatea i-a depășit cu mult așteptările, traseele făcute prin pădure, podișurile suspendate, activitățile la care nici nu s-ar fi gândit și jocurile tip team building au dat-o pe spate, neajungâdu-i o zi să facă tot ceea ce își propusese acolo. Adevărul este că în parcul de aventură Straja a cunoscut adrenalina pură și natura i-a demonstrat încă o dată că e cea mai puternică sursă de energie și senzații tari întrecând orice mountain russe!

images

Vacanța la Straja rămâne o gură de aer proaspăt pentru Sofia și o simte o împlinire sufletească de fiecare dată când se afla la vila Alpin, căci e de-a locului de-acum și-i place să vadă stațiunea înflorind și și promis solemn că, oricât de fashion vor fi copii ei, sejururile la Straja vor face parte din viața lor și le va insufla această dragoste pentru natură și lor, urmând îndeaproape tradiția începută de ai ei.

Și dacă tot și-a încărcat bateriile-n Meridionali e timpul să-și vadă schițele făcute-n umbra Retezatului devenind realitate stârnind invidia colegelor de liceu!

Acest articol a fost scris pentru proba a șaptea din cadrul competiției SuperBlog 2014.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s