Mix-ul zilnic

public-transport

Alergăm după timp. E hilar când te gândești. Cuprinși de febra lucrurilor mărunte cu care ne confruntăm zilnic, ne lăsăm pradă traficului și timpului pierdut, plus că ne alegem cu o mulțime de nervi din cauza ”colegilor” de timp pierdut. Nu mă înțelegeți greșit, nu sunt contra mașinilor, din contră chiar, însă deși dețin carnet de ceva timp nu mă pot declara o fană înfocată a șofatului, dar asta e altă poveste. Ideea e că mașina e bună, nu  zic nu, dar la drumuri lungi sau lucruri în gen, căci la drumurile uzuale, de zi cu zi, sau mers la servici ori facultate un mix de transport în comun este cea mai bună opțiune și am să v-o demonstrez.

20141020_151653

Anul acesta programul-mi începe în majoritatea zilelor la ora 8 și acesta nu este neapărat un lucru bun, căci stația de vis-a-vis de blocul meu este hiperaglomerată la ora aceasta și fiindcă nu-mi place să stau ca o sardea în autobuz ori microbuz, după caz, prefer să-l aștept pe următorul pentru un drum mai lejer.

20141020_115706

După aproximativ 10 minute de mers cu autobuzul o iau la pas vreo 10-15 minute, după caz, urcând ceva scări apoi având drum lin până la facultate. Desigur, traseele pot fi multe, căci am și posibiltatea de a schimba 2 autobuze, dar această variantă e doar în situații de criză, când sunt în pană de timp, deși adesea așteptarea autobuzului depășește durata uzuală de mers pe jos. Cam asta e, în viață câștigi și pierzi, asta-i și cu traficul și mix-ul zilnic.

The Tube.

E drept că mersul cu autobuzul are și minusurile sale, cum ar fi ascultarea persoanelor ce vorbesc prea tare sau prea mult sau care ”au avut o zi grea” sau tot felul de astfel de exemple, cred că știți și voi ce vreau să spun. În final, trăgând linie tot pro transport în comun sunt cu toate neajunsurile sale.

Observ că acest trend prinde mai nou și la vedete, celebrități precum Beyonce, Jay-Z sau alții preferând această metodă alternativă, la noi încă mai e de lucru, dar cum suntem experți la a importa lucruri și mentalități de afară ar fi tare bine dacă am alege să copiem astfel de comportamente și nu tot ce e mai nociv pentru noi și mințile noastre.

Dacă e să mă-ntrebați mix-ul de transport e cea mai bună variantă în lumea asta-n goana după fericire (pentru majoritatea bani) și pe lângă economia de timp și neuroni distruși mai aducem și-un plus sănătății, unde mai pui că dacă încărcăm un ”selfie” în aplicația Do The RIght Mix avem ocazia de a câștiga un voucher de 400 de lei la Decathlon!

Tu ce mix de deplasare alegi?

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s