Gradina din vis

Ok. Poate nu e cea mai bună metodă de a începe o postare, fiind o melodie ce ne poate duce într-un loc suspect de întunecos și demoralizant, însă, să o spunem pe aia dreaptă, cu toate că povestea nu cuprinde cele mai insorite locuri, cu toate visăm la o grădină de vis!

images

Să înceapă povestea!

 

Soare ardea cu putere clădirile bej ale Fes-ului, totul se pierde într-o mare de nisip și parcă, acolo undeva toată această mare fierbinte se înneca în albastrul perfect al cerului. Ei bine, tocmai această atmosferă apăsătoare și atât de plictisitoare o făcea pe micuța Alice să viseze la câmpii nesfârșite și să aibe planurile îngropate într-o mare de verde.

Avu un vis. Grădina visurilor ei, pe care știa că va fi foarte greu să o facă aici, în Fes, însă, cu voință și gândire pozitivă totul se poate realiza așa că de ce să-și piardă speranța când acest guru al gazonului și florilor parfumate i se arătase în vis, Covera îi spunea.

dame-de-coeurk_3215-horz

Trandafiri văzuse doar la televizor, în reviste, de plastic sau tăiați, niciodată plantați într-o infinită grădină. Florile erau pasiunea ei, așa că tranfirii roz ca obrăjiorii ei, cei albi atât de puri sau roșii precum pasiunea ei pentru aceste vii bijuterii o făceau să zâmbească parcă involuntar.

102_21844-horz

Totodată, fructele ce unii îi considerau exotice pentru ea erau banalități și văzuse într-o filmare a bunicii ei de pe meleaguri românești o livadă plină de cireși, peri și piersici, culmea, toate roditoare în același timp.

paulownia-3_6248-horz

Mrejele olfactive imaginându-și aroma trandafirilor împletită cu cea a cireșelor o făceau să lăcrimeze de bucurie pur și simplu! Toată această frumusețe nu putea să nu fie încadrată și de arbori decorativi, așa că chiparosii japonezi plus florile albe ale celorlalți arbuști creeau o ramă feerică a visului ei!

Acest vis îi schimbă radical viața lui Alice, ea mutându-se în România, unde, împreună cu bunica ei și muza din vis, Covera își creease micul lor paradis asemeni celui din vis!

Și a trăt fericită până la adanci bătrâneți înconjurată mereu de parfumul trandafirilor proaspăt tăiați din grădină și dulceața cireșelor de mai…

Ei bine, povestea asta mi-a făcut poftă de ceva cireșe și un buchet proaspăt de trandafiri! Dar ce e cel mai important aici, e faptul că totul devine posibil dacă îți dorești îndeajuns! Așa că, dragi copii, nu renunțați nicând la visuri, căci ele ne mențin inima tânără și plini de speranță!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s